Ľahká večera alebo skvelá chuťovka k dobrému filmu. Navyše, táto dobrota obsahuje minimum kalórií a preto si ju môžete vychutnať bez výčitiek.
Potrebujeme:
1 hlávku karfiolu
½ šálky strúhanej mozzarelly s nižším obsahom tuku
1/3 šálky strúhaného parmezánu
¾ šálky strúhanej mozzarelly s nižším obsahom tuku na posypanie
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku soli
½ lyžičky čierneho mletého korenia
2 stúčiky cesnkau
½ lyžice sekanej petržlenovej vňate
½ lyžice sekanej bazalky
Trochu peržlenovej vňate na posypanie
Postup:
Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružice, vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemnú drť. Potom rozmixovaný karfiol preložíme do misky a zmiešame s vajíčkom, mozzarellou, parmezánom, korením, bylinkami a pretlačeným cesnakom.
Cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie (malo by byť hrubé približne 1,5 cm). Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 210 stupňov približne 12 minút. Potom vyberieme z rúry, posypeme syrom a pečieme, kým sa syr nerozpustí a povrch cesta nieje zlatistý. Necháme vychladnúť, posypeme petržlenom a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: realhousmoms