Prečo zaťažovať telo diétami, ktoré škodia telu viac, ako mu prospievajú? Zabudnite na hladovku a tukožrútske polievky bez chuti, po ktorých je človek akurát tak hladný a bez energie. Prinášame vám 3 fantastické a nezvyčajné detoxikačné polievky, ktorých najväčším benefitom je fakt, že dokážu očistiť telo, reštartovať tráviaci systém, nabijú vás živinami a sú veľmi chutné. Skúste, každú, sú naozaj výborné a po dodržaní 3-dňového detoxu by sme mali cítiť aj úbytok na váhe. Polievky sú veľmi chutné, ale pozor na soľ, dávajte jej čo najmenej.
3 detox polievky na 3 dni – každý deň iná chuť
Detox polievky sú skvelým spôsob, ako očistiť telo toxínov, posilniť imunitný systém a zlepšiť vstrebávanie živín tela. Takáto očista však nebude trvať týždne alebo mesiace. Bude trvať len 3 dni. Všetko, čo musíte urobiť, je variť si 3 rôzne polievky – každý deň inú.
Brokolicová polievka
Potrebujeme:
- 1 polievková lyžica. l. olivový olej
- 1 cibuľa
- 750 ml vody
- 1 strúčiky cesnaku
- 500 g brokolica
- 1 zväzok rukoly
- soľ a korenie podľa chuti
príprava
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
- Nakrájajte cesnak a cibuľu. Rozdeľte brokolicu na ružičky e a opláchnite ich.
- Vezmite panvicu s hrubým dnom a nalejte do nej olivový olej. Počkajte, až sa olej zahreje, pridajte cibuľu a cesnak. Restujte, kým zelenina nezačne rozvoniavať. Do panvice pridajte brokolicu. Restujte, kým brokolica nie je jasne zelená.
- Pridajte do nádoby vodu a priveďte do varu. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Panvicu zakryte a polievku nechajte prevariť na nízkej teplote po dobu 8-10 minút.
- Keď je polievka pripravená, nalejte ju do mixéra a pridajte nakrájanú rukolu. Rozmixujte obsah tak, aby sa vytvoril jemný krém.
Polievka s mrkvou a zázvorom – bomba na imunitu
prísady
- 500 g mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 polievková lyžica zázvoru
- 700 ml kuracieho vývaru
- 100 g smotany (12%)
- 3 polievkové lyžice. l. olivový olej
- soľ a korenie podľa chuti
príprava
- Cibuľu nakrájajate nadrobno. Zázvor očistite, nastrúhajte.
- Osmažte zázvor a cibuľu v olivovom oleji po dobu 5-7 minút.
- Nakrájajte mrkvu a pridajte k zázvoru a cibuľke. Zalejte všetok vývarom. Zmes nechajte vrieť a 30 minút na nízkej teplote.
- Odstráňte všetko z tepla, keď je mrkva mäkká. Pomocou mixéra zmes rozmixujeme, pridáme smotanu a ochutíme soľou a korením.
- Preložte späť na plameň a varte ešte 5 minút. Polievku podávame s krutónmi z celozrnného pečiva
Šošovicová polievka – prekvapí aj náročných
prísady
- 450 g šošovice
- 60 g zelerovej stonky
- 60 g šalotky
- 10 g cesnaku
- 500 ml zemiakového vývaru
- 1 kg zemiakov
- 3 litre vody
- 250 ml sójového mlieka
- 200 g paradajok
- 5 g koriandra
- 30 ml olivového oleja
- Soľ a korenie
príprava
- Zemiaky si očistite, uvarte a preceďte. Vývar nevylievajte!
- Nakrájajte si najemno zeler, šalotku a cesnak. Všetko osmažte na olivovom oleji. Pridajte premytú šošovicu a zemiakový vývar. Varte po dobu 15 minút.
- Paradajky si nakrájajte na plátky, vložte ich do polievky a nechajte variť na miernom ohni kým nebudú hotové.
- Sójové mlieko si zohrejte na 90°С a primiešajte ho do hotovej polievky. Osoľte a okoreňte podľa vašej chuti. Hotovú polievku môžete dozdobiť nasekaným koriandrom.
zdroj: sovkusom