Zemiakové veže alebo maslové zemiaky. Skvelý, jednoduchý a rýchly pokrm, ktorý pripravíte za niekoľko minút.
Potrebujeme:
3 veľké zemiaky
2 lyžice oleja
2 lyžice masla
4 vetvičky tymiánu
½ šálky slepačieho vývaru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Zo zemiakov odrežte vrchnú a spodnú časť. Potom zemiaky ošúpeme tak, aby ste na bokoch vytvorili rovnomerné línie (viď video.). Zemiaky prekrojte na polovice – získame tak 6 veží.
Zemiaky umyjeme a osušíme papierovými utierkami. Na panvici rozpálime olej a zemiaky uložíme na panvicu – postojačky.Ochutíme soľou.
Keď sa zemiaky opečú dozlatista z jednej strany – obrátime ich opekáme z druhej strany. Následne z panvice odstránime papierovovu utierkou olej a pridáme maslo a tymián.
Niekoľko minút zemiaky restujeme a potom pridáme vývar. Keď vývar zovrie, premiestnime panvicu do rúry vyhriatej na 210 stupňov a pečieme 30 minút – alebo kým zemiaky celkom nezmäknú.