Žiadna múka a pritom výborné papanie. Ja robím jemne pikantnú verziu, ale každý si môže upraviť podľa svojich predstáv. Odporúčam, je to lahôdka.
Potrebujeme:
Cesto:
1 kg očistených zemiakov
4 vajcia
200 g kyslá smotana
100 g strúhaný syr
4 strúčiky cesnaku
1 lyžička vegety
1 lyžička soli
2 lyžičky bazalky
ďalej:
300 g mletého mäsa (ak nechcete mleté mäso, môžete vynechať a nahradiť klobáskou alebo nakrájanou šunkou)
3 lyžice pálivého kečupu
Paprika (ja som dala pálivú papriku a kápiu)
Strúhaný syr
Postup:
Mleté mäsko ochutíme, zmiešame s kečupom a orestujeme na panvici na troche oleja.
Zemiaky nastrúhame na veľkom struháku, vajíčka rozklepneme, syr nastrúhame, pridáme smotanu, ochutíme koreninami, cesnak pretlačíme.
Všetko riadne premiešame a navrstvíme na plech, ktorý sme si predtým vymazali maslom a vysypali strúhankou /alebo vyložíme papierom na pečenie/. Plech má rozmery 30×35 cm. Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na asi 15 minút – aby sa placke trochu zapiekla.
Potom na placku navrstvíme mäsovú zmes. Nakrájanú papriku, prípadne inú oblohu, ktorú máme prichystanú, posypeme syrom a pošleme do rúry ešte na 20-25 minút.
foto: chefkoch