Fantastický a rýchly recept, ja ho robím v tlakovom hrnci, dá sa robiť aj v obyčajnom hrnci alebo dokonca aj v rúre v pekáči. V tlakovom hrnci to však máte najrýchlejšie a najpohodlnejšie. Ja robím vždy z dvojitej dávky a mám perfektný obed na 2 dni. :-)
Potrebujeme:
2 šálky ryže
1 nakrájané cibule
2-3 strúčiky cesnaku – nadrobno nakrájané
4 veľké zemiakov nakrájaných na hrubšie plátky
2 kusy klobásy nakrájané na kolieska
4 čajové šálky studenej vody
1 kocka bujónu (alebo nahradíme tak, že 2 šálky vody nahradíme vývarom)
1 nastrúhanú mrkvu
1 paradajka – nakrájaná na koleiska
Soľ, korenie, 2 lyžice oleja
Postup:
Olej, nakrájanú cibuľku a cesnak krátko opražíme v hrnci. Keď je cibuľka sklovitá, odstránime z tepla a navrstvíme prísady v nasledovnom poradí – zemiaky, slaninka, ryža, strúhaná mrkva, paradajka, korenie, soľ, bujón rozmiešaný vo vode a nakoniec studenú vodu.
Zatvoríme, hrniec preložíme na plameň. Keď začne hrniec fučať, varila som 10 minút (teplotu som trochu stiahla, ale nie úplne na minimum). Keď hrniec „vyfučí“ , otvoríme, môžeme ochutnať a podávame. Pripravte sa na komplimenty.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)