Recept z TV paprika. Robíme ho, aj keď čakáme veľa hostí na obed. je to jednoduché a vynikajúce jedlo. Krkovičku možno nahradiť bravčovým karé.
Potrebujeme:
bez kosti bravčová krkovička
plátky mäso údené
plátkový syr údený
Marináda:
olej olivový
horčica
grilovacie korenie
Cesnak (aj 3-4 strúčiky)
Soľ, korenie, oregano, rasca petržlenová vňať…
Postup:
Krkovičku si nakrájame ako na rezne ale nedokrojíme úplne do spodku – len urobíme hlboký rez. Nasolíme.
Pripravíme si marinádu ,všetko zmiešame okrem soli. Dobre rukami votrieme do mäsa z každej strany, aj medzi plátky.A necháme cez noc v chladničke. Pred pečením vložíme do zárezov plátok syra a plátok údeného mäsa. Podlejeme vodou a zakryjeme . Pečieme pomaly na 180 st asi 2 hodinky. Na konci dopečieme dochrumkava – odokryté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)