Zdravšia a napriek tomu veľmi chutná. Vyskúšajte domáci recept na majonézu trochu inak. Určite vám zachutí.
Potrebujeme:
2 vajcia uvarené natvrdo
200 ml kyslej smotany
1 kopcovitú lyžičku horčice
2 lyžice octu alebo citrónovej šťavy
¼ lyžičky čierneho mletého korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli a cukru
Postup:
Z varených vajec použijeme len žĺtky (bielky môžeme použiť napríklad na obložený chlebík). Žĺtky popučíme vidličkou a premiešame, pridáme horčicu, soľ a mleté korenie. Napokon pridáme aj štipku cukru na vyrovnanie chutí. Premiešame a do hmoty po lyžiciach vmiešame kyslú smotanu. Nakoniec postupne – po kvapkách pridávame ocot alebo citrónovú šťavu. Zmes je dobré nakoniec rozmixovať ručných mixérom – získame tak hladkú nadýchanú konzistenciu bez hrudiek.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika