Výborné kuriatko na nedeľný obed, chrumkavé ako to vyprážané ale ešte omnoho lepšie. Recept som videla v televízii pred rokmi a dovolila som si ho trochu upraviť. Kuraitako je výborné a chutilo všetkým, ktorí ho ochutnali.
Potrebujebujeme:
Rozporcované kurča
Smotanu na šľahanie
1 strúčik cesnaku
Soľ, kurkumu, provensálska korenie – prípadne podľa chuti iné korenie (výborná je aj domáca vegeta)
Strúhanka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
Hladká múka
Voda, alebo výpek na podlievanie
Postup:
Rozporcované kurča, alebo len stehná si ochutíme soľou, koreninami, pokvapkáme trochou oleja a dáme aspoň na hodinu marinovať (ideálne cez noc).
Potom si nachystáme trojobal – rozšľahané vajcia ochutíme roztlačeným cesnakom a pridáme smotanu na šľahanie. Potom si kurča klasicky obalíme v múke, vaíčku, strúhanke a potom opäť vajce a strúhanka.
Uložíme na vymastený plech a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Po 15 minútach teplotu stiahneme na 180 stupňov, podlejeme vývarom a necháme ešte 45 minút dopiecť, odokryté celý čas. Počas pečenia je dobré aspoň 1-2x poliať kuriatko výpekom.
Na konci do výpeku primiešame smotanu na šľahanie do výpeku a takto podávame s prílohou podľa chuti. Do výpeku dávam cca 200 ml smotany na šľahanie. Kto má rád, môže pridať aj horčicu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
recept nám poslala Evka C.