Hravé, originálne a veľmi chutné jedlo. Vyskúšajte túto pečenú pochúťku s vynikajúcou chuťou a jednoduchou prípravou. Pochutná si celá rodina! :-)
Potrebujeme:
4 väčšie zemiaky
Olivový olej
3 lyžice masla
1 lyžicu zelenej cibuľky najemno nakrájanej
Soľ, čierne mleté korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ šálky strúhaného syra
½ šálky mlieka alebo sladkej smotany
1 žĺtok
Roztopené maslo na potretie
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme a vysušíme. Preložíme na pelch vystlaný fóliou, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 60 minút.
Keď sú zemiaky upečené, odrežeme hornú časť a vnútro každého zemiaku vyberieme lyžicou – tak aby sme nepoškodili šupu. V miske zmiešame vnútro zemiakov s maslom, cibuľkou, okoreníme a osolíme. Nakoniec vmiešame syr, mlieko a žĺtok.
Do vnútra zemiakov najskôr vložíme vrchnú odrezanú časť a zatlačíme vidličkou (viď video návod) a do každého zemiaku navrstvíme náplň. Nakoniec upravíme vzhľad zemiakov vidličkou – dodáme im tak hravú – strapatú podobu.
Potrieme roztopeným maslom a môžeme posypať obľúbeným korením. Vložíme späť do rúry a pečieme ešte 20-30 minút, alebo kým nebude povrch zlatistý.