Skvelý dezert s nádychom vyhlásenej talianskej pochúťky – tiramisu. Ja som si ju však upravila, pretože u nás doma všetci milujú pudingové krémové dezerty. Vyskúšajte aj vy túto verziu obľúbenej dobroty s pudingom a čerstvým banánom.
Potrebujeme:
900 ml mieka
2 bal. smotanového alebo vanilkového pudingu
5 lyžíc hnedého cukru (príp. podľa chuti)
300 g mascarpone (príp. jemného tvarohu)
½ šálky silnej kávy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Niekoľko kvapiek obľúbeného likéru
Detské piškóty
3-4 banány nakrájane na kolieska
½ lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
Z mlieka, cukru, pudingového prášku a vanilkového extraktu uvaríme puding. Necháme vychladnúť a potom puding zmiešame s mascarpone.
Do kávy pridáme niekoľko kvapiek likéru a máčame v ňom piškóty. Tie vložíme na dno pripravenej formy s vyššími okrajmi. Na piškóty navrstvíme krém a naň uložíme kolieska banánov. Pokračujeme vrstvou máčaných piškót, krémom a ovocím, až kým neminieme všetky ingrediencie.
Nakoniec posypeme dezert kakaom a vložíme na niekoľko hodín stuhnúť do chladničky.
zdroj: foodnetwork