Mätový sirup podľa nášho receptu. Pridávam aj verziu pre cukrovkárov, aby si mohli dopriať toto osvieženie aj oni. V lete s ľadom nádherne osvieži a inak je skvelým liekom pri prechladnutí, kašli, bronchitíde.
Potrebujeme:
70 – 100 g mäty (na 1 l vody)
500 g kryštálového cukru
20 g kyseliny citrónovej
Verzia pre cukrárov:
Kryštálový cukor nahradíme 250 g fruktózy pre diabetikov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Mätu aj s kvetmi vložíme do vhodnej nádoby, zalejeme prevarenou, teplou vodou v ktorej sme rozmiešali cukor s kyselinou citrónovou. Necháme lúhovať nie na priamom slnku a sem-tam premiešame.
Potom precedíme a buď skladujeme v chladničke, alebo môžeme sterilizovať a uchovať aj na celý rok. Stačí len 15 minút. Verzia pre cukrovkárov je iná len v tom, že cukor nahradíme fruktózou, inak je postup rovnaký.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty