Z obyčajnej bagety môžete za pár minút vykúzliť elegantné predjedlo alebo chutnú a originálnu večeru. Hoci je možností na prípravu náplne do bagety neúrekom, my vám prinášame osvedčený tip od čitateľky Janky. Jednotlivé ingrediencie môžete samozrejme obmieňať podľa vlastnej chuti a fantázie.
Potrebujeme:
Bagetu (cca 30 centimetrov dlhú)
230 g pomazánkového masla
115 g kozieho syra
1 strúčik cesnaku
½ najemno nasekanej červenej papriky
½ šálky najemno nasekaných sušených rajčín
Hrsť najemno nasekaných olív
2 lyžice mletej petržlenovej vňate
Soľ a čierne korenie
Postup:
Konce bagety odrežeme a vnútro vydlabeme pomocou dlhého noža . Obvod bagety by mal byť hrubý cca 1 centimeter.
Pomazánkové maslo, kozí syr a pretlačený cesnak spolu rozmixujeme do hladka a primiešame zvyšné ingrediencie.
Bagetu naplníme plnkou, zabalíme do alobalu a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Tesne pred podávaním nakrájame bagetu na kolieska a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: bakingobsession