Máte chuť na niečo skutočne vynikajúce? Našli sme pre vás skvelý a pritom jednoduchý tip ako vykúzliť perfektný obed z obyčajného lístkového cesta a chutnej omáčky pripravenej z čerstvej zeleniny a kuracieho mäska. Vyskúšajte toto nezvyčajné, no o to chutnejšie spojenie.
Potrebujeme:
1 šálku nakrájanej mrkve
1 šálka nakrájanej cibule
½ šálky krájaného zeleru
1 lyžičku soli
1 lyžičku čierneho korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 šálky zemiakov nakrájanych na kocky
2 lyžičky cesnakového prášku
½ lyžičky sušeného tymiánu
½ lyžice sušeného petržlenu
2 šálky vareného kuracieho mäsa
4 šálky kuracieho vývaru
2 lyžice hladkej múky
1 šálku mrazeného hrášku
1 hárok rozvaľkaného lístkového cesta
1 vajce na potretie
Postup:
Na panvice roztopíme maslo, pridáme mrkvu, cibuľu, zeler, soľ a čierne korenie. Restujeme, kým cibuľa nezíska sklovitú konzistenciu. Následne pridáme zemiaky, cesnakový prášok, sušený petržlen, vývar a varené kuracie mäso. Všetko spolu chvíľu varíme.
V miske zmiešame múku a jednu naberačku šťavy z panvice. Vymiešame jednotnú hmotu, ktorú následne vlejeme späť do panvice. Miešame, kým zmes nezačne hustnúť.
Následne pridáme mrazený hrášok a necháme ešte chvíľu variť, aby hrach zmäkol.
Z lístkového cesta vykrojíme 4 kruhy. Do dvoch kruhov vyrežeme menší kruh tak, aby sme celkom neprerezali cesto . Potom uložíme dva kusy cesta na seba a to tak, aby boli plné kruhy naspodu. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potreieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 20-25 minút pri teplote 205 stupňov.
Keď je cesto upečené, prerežeme ho, aby sme získali otvor na náplň. Do otvoru navrstvíme kuraciu náplň.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)