Hoci je toto jedlo jednoduché na prípravu, jeho chuť je skutočne vynikajúca. Palacinky môžete použiť ako chutnú prílohu, naplniť ingredienciami podľa chuti, alebo si ich vychutnávať len tak – s kyslou smotanou a čerstvou zeleninou.
Potrebujeme (na 6 porcií):
1 kg zemiakov
200 g hladkej múky
200 ml mlieka
100 ml minerálnej vody
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g polosuchej salámy
2 strúčiky cesnaku
Soľ
2 lyžice petržlenovej vňate nasekanej nadrobno
1-2 lyžiky vegety
Olej
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame najemno a prebytočnú tekutinu scedíme. Pridáme múku, mlieko, a salámu nakrájanú na tenké prúžky a všetko dôkladne premiešame. Pridáme trochu soli, čierne korenie, nasekaný petržlen, pretlačený cesnak a vegetu. Premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili.
Na panvici rozpálime olej a potom naberačkou dávkujeme jednotlivé palacinky – na panvici vytvarujeme z cesta tenké palacinky. Vyprážame z obcoch strán dozlatista.
Podávame teplé s čerstvou zeleninou, dusenou kapustou alebo obľúbeným dresingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika