Výborný čokoládový krém, ktorý perfektne drží a je skutočne aj fantasticky chutný. Recept mám od pani, u ktorej si nechávame vždy piecť torty a zákusky, má s ním bohaté skúsenosti a iný už nepoužívam ani ja.
Potrebujeme:
1 zlatý klas
300 ml mlieka
100 g čokolády na varenie
250 g masla
3 lyžice práškového cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Z mlieka a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Do horúceho pudingu dáme čokoládu rozlámanú na kúsky, pridáme kúsok masla (cca 50 g) a miešame do úplného rozpustenia. Za občasného miešania necháme vychladnúť.
Potom po kúskoch všľaháme zvyšné maslo a podľa chuti dosladíme. Krém je potrebné hlavne dôkladne našľahať, aby mal správnu konzistenciu. Je veľmi dobrý aj na zdobenie. Podľa toho, akú čokoládu použijete, budete mať bledší, alebo tmavší odtieň krému. Ja som už robila aj s mliečnou aj s extra tmavou čokoládou. Najčastejšie ale robím s obyčajnou čokoládou na varenie.
Miška T.