Zemiaky sú obľúbenou a chutnou prílohou. S trochou fantázie ich však môžete premeniť na luxusný a originálny pokrm, na ktorý sa vám budú zbiehať slinky. Vyskúšajte vynikajúci recept na zemiakové veže s parmezánom a cesnakom.
Potrebujeme:
3 lyžice rozpusteného masla
25 g strúhaného parmezánu
1 prelisovaný strúčik cesnaku (prípadne cesnakový prášok)
1 lyžičku sušeného tymiánu
Soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
8-10 stredne veľkých zemiakov
Postup:
Rúru nastavíme na 190 stupňov a zemiekay umyjeme, ošúpeme a nakrájame na čo najtenšie plátky.
Plátky zemiakov preložíme do väššej misy, pridáme rozpustené maslo, parmezán, tymián, cesnak, soľ a korenie. Všetko spolu premiešame.
Formu na muffiny vymažeme maslom a do každého otvoru navrstvíme plátky zemiakov tak, aby mierne presahovali cez okraj formy. Posypeme korením.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 60 minút pri teplote 190 stupňov. Necháme vychladnúť a pred servírovaním môžeme posypať ešte trochou syra a tymiánom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto