Existuje veľké množstvo receptov na nepečené rolády. Môj obľúbený je variant s čokoládovou a kokosovou vrstvou ktoré sa skvele dopĺňajú a spolu s ďalšími prísadami spôsobia v ústach hotový orchester chutí. Vyskúšajte ju aj vy! :-)
Potrebujeme:
Na tmavú vrstvu:
250 g drvených maslových sušienok alebo piškót
100 g drvených lieskovcov
100 g práškového cukru
1 lyžicu rumu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu kakaa
13-14 lyžíc uvarenej instantnej kávy
100 g rozpustenej čokolády
Na bielu vrstvu:
200 g masla
200 g práškového cukru
50 g strúhaného kokosu
3 lyžice rumu
Postup:
Všetky ingrediencie na tmavú vrstvu zmiešame a rukami vypracujeme homogénne cesto.
Rozpustené maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, postupne pridáme strúhaný kokos a rum (namiesto rumu môžeme použiť vodu). Vypracujeme homogénne cesto.
Tmavé aj svetlé cesto vložíme na chvíľu stuhnúť do mrazničky, aby sa s nimi lepšie pracovalo. Cestá z mrazničky vyberieme a obe časti rozdelíme na dve polovice (vytvoríme tak 2 menšie rolády). Všetky 4 časti cesta rozvaľkáme pomocou potravinárskej fólie a potom jednoducho preložíme bielu vrstvu na tmavú a zrolujeme. Hotovú roládu zabalíme do fólie a vložíme do chladničky odležať.
Z rolády odstránime fóliu, posypeme kokosom a podávame nakrájanú na kolieska.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika