Výborný recept na domáce langoše, ktoré sú mäkučké, lahodné a kedže do nich nejde vajce, sú omnoho nadýchanejšie a vláčnejšie. Recept je skutočne výborný!
Potrebujeme:
1 kg polohrubej múky
2 kyslé smotany
1 kávová lyžička sódy bikarbóny
1 kávovú lyžičku soli
2,5 dcl mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 polievkové lyžice oleja
Na kvások:
1,5 dl mlieka
1 kávová lyžička cukru
štipka soli
kocka čerstvého droždia
Olej na vyprážanie
Postup:
Do vlažného mlieka pridáme droždie, cukor, štipku soli, premiešame, posypeme troškou polohrubej múky, premiešame a necháme podkysnúť (5 – aj 10 min.). Do samostatnej misky si preosejeme múku, pridáme kvások, vlažné mlieko, olej, sódu, smotanu a premiešame. Nakoniec pridáme aj soľ, vymiešame jednotné cesto a posypeme ho múkou. Necháme pri izbovej teplote kysnúť 15-20 minút pri izbovej teplote, potom dáme do chladničky kysnúť na 4-6 hodín.
Naolejovanými rukami odoberáme z cesta a tvarujeme jednotlivé langoše, ktoré ako klasicky smažíme na oleji z obchoch strán. Čo neminieme, necháme v chladničke, cesto vydrží aj tri dni.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Lenka V.