Tento recept mi prišiel mailom a hneď, ako som mala doma hovädzie mäsko, skúsila som ho. Musím povedať, že je to výborné jedlo – mäsko sa doslova rozpadá na jazyku. Recept sa dá robiť aj z bravčového mäsa a ja ešte pridávam aj pálivú papriku. Podávame s domácou knedľou, alebo so zemiakovou kašou.
Potrebujeme:
600 g hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky
Korenie na divinu
1 strednú plechovku pretlaku
200 ml kyslej smotany
¼ koreňa zeleru
1 lyžicu cukru
2 stredne veľké mrkve
1 lyžicu haldkej múky
Soľ, kroenie
Potrebujeme:
Na oleji osmažíme cibuľu, na ňu vložíme osolené kúsky mäsa.
Podlejeme vodou a pridáme paradajkový pretlak, 2 lyžičky korenia na divinu, lyžičku cukru a na kocky nakrájanú zeleninu.
Dusíme domäkka a podľa potreby podlievame.
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a omáčku rozšľaháme ponorným mixérom. Nakoniec zahustíme smotanou. Podávame s kašou alebo knedľou. Na ozdobou môžeme posypať zelenou cibuľkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)