Hľadáte tip na skvelú a rýchlu večeru, ktorú pripravíte na jednej panvici? Prinášame vám úžasne lahodný recept na krémové kuracie prsia na smotane, so syrom paradajkami a voňavou cibuľkou.
Potrebujeme:
2 kuracie prsia
½ menšieho citróna
2 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno
150 g smotany s obsahom tuku minimálne 20%
1-2 ks zemiakov nakrájané na plátky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g strúhaného syra
1 stredne veľkú cibuľu
3-4 lyžice nakrájaných lúpaných paradajok
1 lyžicu rastlinného oleja
Soľ a korenie
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vmasírujeme do nich kúsky nasekaného cesnakom (kúsky cesnaku môžeme uložiť aj do vnútra kuracích pŕs). Potom zľahka osolíme a okoreníme.
Pripravíme si zapekaciu misu alebo panvicu s vyššími okrajmi. Panvicu vymastíme olejom, uložíme na ňu kuracie prsia a okolo nich rozsypeme najemno nasekanú cibuľku.
Smotanu prelejeme cez kuracie prsia a zalejeme ňou kúsky cibuľky (viď obrázok). Potom obsah panvice pokvapkáme šťavou z citróna.
Do smotany navrstvíme lúpané paradajky tak, aby sme v bielom kréme vytvorili červené ostrovčeky. Potom medzi ostrovčeky uložíme plátky zemiakov. Zemiaky pečené v smotane sú skvelou prílohou ku kuracím prsiam.
Obsah panvice môžeme podľa chuti posypať soľou a korením.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Potom posypeme syrom a pečieme ešte 15 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a nezíska zlatistý nádych.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk