Namiesto klasickej verzie z hovädzieho mäsa skúste túto expresnú verziu z mletého. Vtáčiky sú skutočne výborné, mäkučké a šťavnaté. My ich robíme takmer každý týždeň, je to veľmi dobré papanie. Ja robím vždy z dvojitej dávky. Tieto vtáčky netreba viazať – výborne držia a namiesto dlhého dusenia máte expresný obed.
Potrebujeme:
0,5 kg mletého mäsa
Soľ, vegeta s korenie
1 cibuľa
Na plnenie:
Slanina
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Varené vajíčka
Nakladané uhorky
Horčica
Voliteľné:
Syr, cibuľa, kúsky sstaršiho chlebíka…
Na zahustenie:
1 šálka vody
1 lyžica hladkej múky
1 lyžica horčice
Postup:
Mleté mäso osolíme, okoreníme a pridáme trochu vody. Z mäsa urobím na fólii cca 4 placky a potom pokračujem ako u normálnych vtáčikov z plátkov mäsa. Potrieme horčicou, pridáme nakrájané uhorky, vajíčka, šunku, alebo iné prísady, ktoré sa rozhodntete použiť. Rolky stočíme a dobre postrálačame, aby držali pohromade.
Na troche oleja speníme cibuľu, vložiť vtáčiky. Obrátime, aby sa mäso „zatiahlo“. Podlejeme vodou a dusíme. Vtáčky zahustíme vodou, v ktorej sme si rozmiešali múku a horčicu. O chvíľku môžeme podávať, mäsko je hotové za pár minút!