Skvelá večera nemusí vždy vyžadovať dlhú a náročnú prípravu. Stačí správne spojiť niekoľko ingrediencií a skvelý pokrm je razom na stole.
Potrebujeme:
½ bal. lístkovéhoc cesta
300 g mäkkého syra (ricotta)
300 g čerstvého špenátu
2 vajcia
6 plátkov šunky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ podľa chuti
Ľanové semienka a sezamové semienka podľa chuti
1 vajce na potretie
Postup:
Lístkové cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
Špenát dôkladne umyjeme, nakrájame a necháme odkvapkať. Necháme zovrieť vodu a zabaríme ňou pripravený špenát. Počkáme cca 10 sekúnd a rýchlo ho ochladíme v studenej vode.
V miske zmiešame syr s vajíčkami, osolíme a nakoniec do zmesi vmiešame aj špenát – zmes vrstvíme na cesto tak, aby sa dala roláda dobre zrolovať. Na vrch uložíme plátky šunky.
Potom cesto zrolujeme a vrch rolády potrieme rozšľahaným vajíčkom. Posypeme semienkami a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým povrch rolády nie je zlatohnedý (cca 35 minút).
Necháme vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika