Túto krkovičku robili v jednej reštaurácii na Balatone a keď sme tam boli na dovolenke, podarilo sa vymámiť aj recept. Ide o minútkové mäsko, fantasticky chutné vďaka cesankovo-paprikovej marináde. Odporúčam každému, dá sa pripraviť aj z bravčového karé.
Potrebujeme:
8 kúskov bravčovej krkovičky
1 kg zemiakov – nakrájaných na mesiačiky
400 g slaniny – mangalica
4 lyžice oleja + 1 na zemiaky
8 strúčikov cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice horčice – môžete použiť kremžskú a obyčajnú horčicu v pomere 1:1
2 lyžice sladkej papriky
Oregano, majoránku, soľ a korenie
Postup:
Najskôr si pripravíme marinádu – zmiešame 4 lyžice oleja, 4 strúčiky pretlačeného cesnaku a korčicu, Pridáme aj polovicu papriku, oregano, majoránku, soľ, korenie a horčicu.
Premiešame a do tejto zmesi naložíme mäsko tak, aby bol pokrytý každý kúsok. Naložíme na 1 hodinku.
Potom prichádzajú na rad zemiaky – tie dochutíme zvyšným cesnakom, paprikou, soľou a koreninami podľa chuti. Premiešame aj s olejom.
Zemiaky pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40-45 minút.
Na panvici si najskôr opražíme slaninku – narežeme ju a opražíme dochrumkava.
Na tuku, ktorý sa zo slaninky vypečieme teraz opražíme mäsko z oboch strán – stačí 4-5 minút na panvici, ide o minútkovú úpravu.
Podávame s pečenými zemiakmi, ochutenou kapustou, kyslými uhorkami a samozrejme so slaninkou a odporúčam aj dobre vychladené pivko, je to neskutočná pochúťka!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)