Máme odskúšané, tento zákusok je jednoducho geniálny!
Potrebujeme:
Na cesto:
5 vajec
5 lyžíc cukru
5 lyžíc múky
3 lyžice kakaa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. prášku do pečiva
100 ml oleja
100 ml mlieka
Na preliatie:
100 ml mlieka
4 lyžice cukru
3 lyžice rumu
Poleva:
500 ml šlahačky
300 g čokolády na varenie
Postup:
Na cesto si ušľaháme žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridávame sypké prísady – múku, prášok do pečiva a kakao. Potom pridáme tekuté prísady – olej, mlieko a dobre premiešame. Z bielok si ušľaháme tuhý sneh a postupne ho vmiešame do žĺtkovej hmoty.
Cesto vylejeme na vymastený plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20-30 minút pri teplote 175 stupňov.
Kým sa koláčik pečie, pripravíme si mliečnu zálievku. Teplé mlieko postupne na miernom plameni zohrievame s cukrom a keď sa rozpustí, na záver pridáme rum a odstavíme.
Na polevu si dáme na plameň smotanu na šľahanie, nalámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť.
Hneď po upečení na ešte horúci koláč vylejeme zálievku.
Na záver polejeme polevou a necháme dobre vychladnúť vychladnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika