Výborný nápad z obyčajného zeleru – my na Orave ich voláme aj Slovenské rezne. Skutočne nemajú chybu. Môžete vyskúšať len obaliť plátky zeleru samé o sebe, prípadne naplniť ich šunkou a syrom. Veľmi, veľmi chutné!
Potrebujeme:
1 veľký zeler
Plátky šunky, alebo slaninky
Plátky tvrdého syra
Horčica
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Olej
Citrónová šťava z jedného citróna
Na trojobal:
Strúhanka
Hladká múka
Vajcia
Postup:
Zeler očistíme a orežeme tak, aby vznikol tvar čo najviac podobný kocke – alebo ovál (hlavné je, aby mal zeler čo najpravideľnejší tvar). Teraz nakrájame na plátky hrubé pol centimetra.
Zeler dáme do vriacej vody, pridáme citrónovú šťavu a necháme variť 5 minút.
Plátky vyberieme, osušíme a potrieme horčicou. Na 1/2 plátkov uložíme šunku, plátok syra a podľa chuti aj trochu pálivej omáčky. Spojíme dva plátky dohromady a pritlačíme. Opatrne obalíme v trojobale a vyprážame ako klasické rezne.
Chuť je skutočne výborná, odporúčam vyskúšať!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)