Rýchla a zdravá príloha, alebo pokojne aj samostatné jedlo. Vynikajúce krokety z karfiolu a syra pečené v rúre vás určite presvedčia, že aj zdravé jedlo môže chutiť skvele!
Potrebujeme:
400 g karfiolu
200 g nakladanej červenej papriky
100 g strúhaného syra s nižším obsahom tuku
1 vajce
1 ½ sezamových semienok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice celozrnnej strúhanky (môžeme nahradiť aj obyčajnou)
1 ½ lyžice najmeno nasekanej petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
1 lyžičku morskej soli
Čierne mleté korenie podľa chuti
Postup:
Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružice a dáme variť do vriacej vody.
Kým sa karfiol varí, na suchej panvici zľahka opražíme sezamové semienka.
Nakladanú papriku nakrájame na malé kocky a v miske zmiešame s petržlenovou vňaťou, nadrobno nakrájaným cesnakom, vajíčkom, strúhankou a syrom.
Uvarený karfiol scedíme a rozmixujeme v mixéry a pridáme k ostatným ingredienciám. Zmes dochutíme soľou a korením. Mokrými rukami z hmoty tvarujeme jednotlivé krokety, ktoré ukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Ak sa nám hmota zdá príliš riedka, pridáme strúhanku.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým krokety nie sú na povrchu zlatisté.
Necháme vychladnúť a môžeme podávať. Moje krokety síce vyzerajú skôr ako malé placky alebo fašírky, ale pokojne si ich môžete vyformovať do tvaru, ktorý vám vyhovuje. :-)
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika