Vyskúšajte domácu verziu majonézy, ktorú ja vyrábam už roky a zatiaľ nás ešte neomrzela. Ochutnajte, je skvelá a môžete ju obmieňať ako len chcete!
Potrebujeme:
7 lyžíc kyslej smotany (pre ešte ľahšiu verziu môžete použiť biely jogurt)
1 lyžicu citrónovej šťavy
1 lyžičku medu (alebo cukru)
1 lyžičku morskej soli
½ lyžičky horčicového prášku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Olivový olej osolíme, pridáme horčicový prášok (alebo jednu lyžičku horčice). Môžete pridať aj iné prísady – bylinky, cesnakový prášok atď. Vmiešajte citrónovú šťavu, smotanu (pre ešte ľahšiu verziu zvoľte nízkotučný jogurt). Dôkladne premiešajte do hladkej hmoty a môžete hneď pridávať do šalátov a iných receptov.
Môj tip: niekedy do majonézy pridávam aj roztlačený žĺtok uvarený natvrdo. Je to veľmi chutné vylepšenie.
Majonézu skladujeme v uzatvárateľnej nádobe v chladničke. Vďaka oleju a citrónovej šťave vydrží pomerne dlho.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)