Vynikajúca domáca majonéza, ktorá sa vám pri príprave vianočného šalátu určite bude hodiť. Okrem skvelej chuti má však jednu ďalšiu výhodu, v porovnaní s kupovanou majonézou je omnoho dietnejšia a preto si ju môžete dopriať bez obáv z „vianočných“ kilogramov. Hodí sa do mnohých šalátov, ale môžete ju používať aj ako dressing k mäsu alebo k rybám.
Potrebujeme:
1 kelímom kyslej smotany s nižším obsahom tuku
1 malú cibuľku
1 zaváranú uhorku
1 lyžicu ryžového oleja (príp. slnečnicový olej)
1 lyžicu uhorkového nálevu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku horčice
1 lyžičku polievkového korenia
Štipku soli a čierneho korenia
Postup:
Uhorku aj cibuľku nastrúhame a potom spolu s ostatnými prísadami vložíme do mixéra. Rozmixujeme na hladkú hmotu a môžeme okamžite používať.
Skladujeme v chladničke.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto culinaryarts