Vynikajúca a šťavnatá pochúťka z kuracieho mäsa a vláčneho vaječného korpusu. Doslova sa rozlýva na jazyku. Doprajte si skvelú večeru, ktorý chutí výborne, či už ju podávate teplú alebo studenú.
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
100 tvrdého syra
100 g majonézy
1 lyžicu krupice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Náplň:
300-350 g mletého kuracieho mäsa
2 veľké cibule
Soľ a korenie
Postup:
Vajcia zmiešame s majonézou, syrom a krupicou. Vymiešame hladké cesto.
Cibuľku ošúpeme, nakrájame najemno a opražíme na rozpálenej panvici dozlatista. Potom cibuľku zmiešame s mletým mäsom a dochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame.
Plech na pečenie vystelieme papierom, ktorý namažeme trochou oleja. Na papier na pečenie nalejeme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov, kým okraje cesta nezískajú zlatohnedú farbu.
Potom cesto vyberieme a navrstvíme naň rovnomerne plnku. Zrolujeme a zabalíme do alobalu.
Takto pripravenú roládu vložíme späť do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov ešte 40 minút.
Upečenú roládu necháme vychladnúť vo fólii.
Potom fóliu jednoducho odstránime a podávame nakrájanú na pásiky. Čím viac roláda vychladne, tým lepšie sa nám bude krájať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk