Jednoduchý obed z chrumkavých zemiačikov, voňavého cesnaku a zelených byliniek. Vynikajúci ako príloha, alebo ako hlavné jedlo podávané so smotanou či pohárom mlieka.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
1 – 2 lyžičky soli
Čierne mleté korenie
Sušený tymian
2-3 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice najemno nasekanej petržlenovoej vňate
Rastlinný olej
Postup:
Zemiaky očistíme, pokiaľ máme k dispozícii nové zemiaky, nemusíme šúpať. Nakrájame na mesiačiky dáme do vody a varíme cca 5 minút (vodu môžeme osoliť, ale nie príliš, pretože soľ použijeme o chvíľku).
Zemiaky scedíme a necháme chvíľu vychladnúť. V miske zmiešame 2 lyžice oleja so soľou a korením a do tejto zmesi pridáme zemiaky . Premiešame, aby sa olejová zmes dostala na každý kúsok.
Potom zemiaky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, kým nezhnednú. 5-7 minút pred dopečením pridáme k zemiakom najemno nasekaný cesnak a premiešame.
Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)