Tento koláčik je pre mňa absolútna topka, pokiaľ ide o sladké zákusky. Spája všetko, čo máme radi – jemné cesto, úžasný krém a polevu. Na špeciálne príležitosti aj vtedy, keď máte jednoducho chuť na dezert ako z cukrárne. Je výborný!
Potrebujeme:
3 lyžice múky
6 vajec
150 g kr. cukru
150 g orechov – mletých
½ bal. Prášku do pečiva
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku soli
Na krém:
300 ml mlieka
3 lyžice hladkej múky
1 lyžicu kávy (rozpustnej)
1 bal. Vanilkového cukru
250 g masla alebo margarínu izbovej teploty
180 g práškového cukru
5 lyžičiek mletých orechov
Na vrch:
150 g horkej čokolády
50 g masla – rozpusteného
Postup:
Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Biely s časťou cukru ušľaháme na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame so zvyšným cukrom do svetlej peny. Potom postupne vmiešame múku, orechy, soľ a prášok do pečiva.
Nakoniec opatrne vmiešame aj sneh a takto prirpavené cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo vymastený. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút. Keď sa cesto ochladí, vložte ho opäť na plech.
Mlieko nalejeme do hrnca a vmiešame doň múku, kávu a vanilkový cukor – za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý následne odložíme vychladnúť.
Maslo alebo margarín našľaháme s cukrom a pridáme aj orechy, potom túto zmes vmiešame do vychladnutého kávového pudingu. Krém rovnomerne aplikujeme na cesto a nakoniec prelejme maslovo-čokoládovou zmesou, ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli. Dáme stuhnúť a môžeme podávať!
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
zdroj: receptneked