Bezlepkové potraviny sú pre ľudí trpiacich celiakiou a gluténovou intoleranciou veľmi dôležité. V súčastnosti však potraviny bez lepku vyhľadávajú aj zdraví ľudia, ktorí ich volia ako zdravšiu alternatívu bežných potravín, ktoré nezaťažujú organizmus a nespôsobujú zažívacie ťažkosti.
Keďže sú potraviny bez lepku omnoho menej dostupné ako bežné produkty, často nám neostáva nič iné, len si ich pripraviť doma. Dnes vám prinášame skvelý recept na prípravu bezlepkového chlebíka, ktorý zvládnete doslova za pár sekúnd!
Potrebujeme:
1 veľké vajce
1 lyžičku vody
3 lyžice cmaru, mlieka alebo mliečnej náhrady (môžeme zvoliť sójovú, ryžovú alebo mandľovú mlieču náhradu)
¾ lyžičky octu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/3 šálky bezlepkovej múky
¼ lyžičky prášku do pečiva
1 lyžičku medu (príp. môžeme zvoliť iné sladidlo – cukor, agave, stéviu)
Postup:
V jednej miske zmiešame mokré ingrediencie a potom k nim pridáme mokré ingrediencie. Dôkladne premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
Cesto prelejeme do formy, vhodnej na použitie do mikrovlnky (ideálna je napríklad forma na sendviče) – formu nezakrývame.
Mikrovlnku nastavíme na najvyšší výkon a necháme piecť 85 sekúnd (čas prípravy sa môže líšiť v závislosti od výkonu mikrovlnky.
Chlieb necháme vychladnúť a potom prekrojíme. Máme dva krajce skvelého bezlepkového chlebíka.
zdroj: onegoodthingbyjillee