Výborná omáčka s bravčovým mäsom, kyslou smotanou a naozaj skvelou chuťou. Ak neviete, čo dobré pripraviť na obed, toto jedlo si určite zapíšte.
Potrebujeme:
700 g bravčového karé nakrájaného na kúsky
4 lyžice bravčovej masti
4 stredne veľké kusy mrkvy
4 stredne veľké kusy petržlenu
1 stredne veľkú cibuľku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 ks bobkového listu
1 lyžičku čierneho korenia
1 lyžičku sušenej majoránky
Pálivé korenie podľa chuti
1 lyžičku citrónovej šťavy
Soľ
1 lyžičku cukru
4 lyžičky horčice
330 g kyslej smotany
1 lyžicu hladkej múky
500 ml vody
500 g cestovín podľa chuti
Postup:
Na hlbšej panvici rozpustíte masť a opražíme na nej najemno nakrájanú cibuľku. Potom pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen a aj mäso. Chvíľu restujeme a keď sa mäsko zatiahne, podlejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový list, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť, kým mäsko nezmäkne. V miske zmiešame kyslú smotanu, horčicu, múku a postupne pridáme za stáleho miešania do mäsovej zmesi. Keď omáčka zhustne, môžeme podávať. Ako príloha je výborná ľubovoľná cestovina.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nosalty