Jednoduché, chrumkavé a úžasne chutné. Vyskúšajte aj vy recept podľa slávneho šéfkuchára.
Potrebujeme:
8 stredne veľkých nových zemiakov
2 vetvičky rozmarínu
1 téglik kyslej smotany (príp. gréckeho jogurtu)
Olivový olej, soľ a korenie podľa chuti
½ lyžice nasekanej pažítky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
½ lyžičky nasekaného petržlenu
1 strúčik cesnaku
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme, vložíme do slanej vody a varíme 15 minút. Potom zemiaky premiestnime do misky spolu s olivovým olejom, rozmarínom, soľou a korením. Dôkladne premiešame, aby sa zmes korenín a oleja dostala na všetky zemiaky.
Potom zemiaky preložíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry nastavenej na 200 stupňov, kde necháme zapiecť tak, aby bol povrch zemiakov chrumkavý.
Vyberieme z rúry, prekrojíme a do stredu každého zemiaka navrstvíme lyžicu kyslej smotany zmiešanej s trochou soli a pretlačeným cesnakom. Posypeme zelenými bylinkami a môžeme servírovať.
Poznámka: zemiaky môžeme posypať aj restovanou cibuľkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika