Vynikajúce a predovšetkým rýchle jedlo zo zemiakov, ktoré vás prekvapí krémovou chuťou a lahodnou bylinkovou vôňou.
Potrebujeme:
6 väčších nových zemiakov
4 lyžice malsa
3 lyžice hladkej múky
2 šálky strúhaného syra
2 šálky sladkej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie
Zelenú cibuľku na posypanie
Postup:
Zemiaky umyjeme a nakrájame na plátky (kedže sú nové, nie je potrebné šúpať ich). Na panvici roztopíme 3 lyžice masla a keď začne peniť, pridáme múku a dôkladne premiešame. Za stáleho miešania varíme cca 30 sekúnd. Nakoniec pridáme smotanu, vymiešame dohladka a dochutíme soľou a korením. Zmes necháme chvíľu povariť a potom zložíme z plameňa.
Zemiakové plátky ukladáme na dno vymastenej zapekacej misy tak, aby sa zľahka prekrývali – posypeme soľou a korením. Potom posypeme syrom a opäť navrstvíme zemiaky. Poslednú vrstvu zalejeme smotanovou zmesou a na vrch nasypeme zvyšný syr.
Zakryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 50 -60 minút. 15 minút pred dopečením odstránime alobalobal a necháme dopiecť. Potom necháme 10 minút odstáť, posypeme zelenou cibuľkou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: foodnetwork