Tip na výbornú chuťovku z mletého mäska: Pečené mini-fašírky v slaninovom kabátiku, na jeden ham!

Perfektný nápad na pohostenie pre návštevy, alebo ako výborný predkrm pred slávnostným obedom, alebo večerou.
[mashshare]

Perfektný nápad na poshostenie pre návštevy, alebo ako výborný predkrm pred slávnostným obedom, alebo večerou.

Potrebujeme:

600 g mletého mäsa

1 krajec chleba – len striedku

2 ks cibule

Soľ a korenie podľa chuti

100 g strúhaného syra

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g slaninky nakrájanej na plátky

Olej na vyprážanie

2 strúčiky cesnaku

Kôpor na ozdobu

Postup:

Cibuľku nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji dozlatista. Mäso ochutíme soľou, korením, chlieb namočíme do mlieka a pridáme do mäsa. Pridáme aj vychladnutnutú cibuľku, syr a cesnak. Z mäsovej hmoty formujeme mokrými rukami valčeky, ktoré zabalíme do plátkov slaniny a upevníme pomocou špáradla. Všetky kúsky preložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov 45 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes