Výborný recetp na Segedínsky guláš podľa mojej úpravy. Rýchlo a jednoducho v rúre!
Potrebujeme:
750 g bravčového pliecka
500 g kyslej kapusty aj s nálevom
100 g údeného bôčika
100 ml smotany
1 lyžicu masti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
2 zelené papriky
2 lyžice údenej papriky
2 ks bobkový list
2 lyžice paradajkového pyré
3-4 strúčiky cesnaku
Rascu, čierne korenie, soľ
Vývar na podlievanie (alebo vodu, vktorej si rozmeišame bujón)
Voliteľné – 1 pálivá paprička
Postup:
Mäsko, aj papriku si nakrájame. Na masti opražíme cibuľku dozlatista. Pripravíme si pekáč a dáme naň osmaženú cibuľku aj s masťou, kúsky mäska a aj všetky ostatné suroviny okrem kapusty a smotany. Podlejeme vývarom. Dobre premiešame, zakryjeme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 190 stupňov 50 minút. Potom pekáč odkryjeme a pridáme kyslú kapustu spolu so smotanou. Premiešame, prikryjeme a pečieme ešte asi pol hodinku.
Zalejeme vývarom, prikryjeme a dáme na 45 minút do vyhriatej rúry. Potom odkryjeme, primiešame pokrájanú kapustu aj s nálevom a smotanu. Znovu prikryjeme a pečieme ďalších 20-30 minút do zmäknutia mäsa.
Guláš je výborný, netreba ho ani zahusťovať. Ak je príliš kyslý, môžeme ho dosladiť cukrom. Podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)