Ak máte doma kefír, neváhajte sa pustiť do tohto receptu. Perníčky sú výborné,nadýchané a skutočne luxusné!
Potrebujeme:
350 ml kefíru
1 pohár kr. cukru
2 žĺtky
1 bielok
1 lyžicu medu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku korenia do perníka
3 lyžice oleja
1 lyžičku jedlej sódy
2-2,5 šálky chaldejskej múky (uvidíte podľa konzistencie cesta)
Na polevu:
1 bielok
3 lyžice práškového cukru
Postup:
Žĺtky a jeden bielok vymiešame s medom a cukrom, do tejto zmesi pridáme aj kefír a rastlinný olej. Premiešame a postupne pridáme aj preosiatu múku so sódou.
Vypracujeme jednotné cesto, ktoré rozvaľkáme na hrúbku 1 cm. Pomocou pohára vykrajujeme jednotlivé kolieska.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180-190 stupňov asi 25 minút.
Po 20-25 minútach rýchlo potrieme bielkom rozmiešaný s cukrom a dáme na rúry ešte na 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)