Neprekonateľné salkové oriešky na vianočný stôl: Iný recept nehľadajte, tieto sú úplne najlepšie!

Ja som vyskúšala už množstvo receptov, ale tento je taký dobrý, že ich nerobím len na vianoce, ale vždy, keď na ne dostaneme chuť – a to je veru dosť často. Ochutnajte aj vy, sú výborné!
[mashshare]

Ja som vyskúšala už množstvo receptov, ale tento je taký dobrý, že ich nerobím len na vianoce, ale vždy, keď na ne dostaneme chuť – a to je veru dosť často.

 

 

Ochutnajte aj vy, sú výborné!

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 g práškového cukru

250 g masla alebo palmarínu

 

 

150 g mletých orechov

Kakao – ak chcete, prípadne vanilku

Na plnenie:

1 plechovku salka – nevarené alebo už kúpené karamelové

1 kocku masla (250 g)

Postup:

Všetky suroviny zmiešame.

 

 

Vymiešame tuhšie tvárne cesto bez hrudiek .

Cesto klasicky vtlačíme do formičiek na oriešky.

Do formišiek vtlačíme tak, aby na vrchu vznikla priehlbinka na krém.

 

 

Formičky uložíme na plech a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 160 stupňov asi 10 minút.

Vyberieme z rúry a po 1-2 minútach vyklopíme (vyklepeme z formiečiek).

 

 

Ja formičky nemastím ani nemúčim a oriešky vždy idú pekne von.

Na plnku si buď uvaríme klasické salko v plechovke (varíme asi 2 hodiny ponorené vo vode) alebo použijeme kupované karamelové.

Salko potom ušľaháme s maslom a týmto krémom plníme vychladnuté oriešky.

Vždy na jeden oriešok dáme krém (asi lyžičku) a prilepíme druhý oriešok.

 

 

Nakoniec môžeme vyvaľkať v práškovom cukre.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Majka C.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes