Výborný tip, ako pripraviť klasiku trochu inak, ako ste zvyknutí – kapustové holúbky na plechu chutia ešte lepšie a pripravíte ich omnoho rýchlejšie.
Skúste, nebudete ľutovať!
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g uvarenej ryže
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
Mletú sladkú papriku
1-2 lyžice bravčovej masti
Soľ, vegetu, čierne mleté korenie
1 strúčik cesnaku (pretlačený)
2 lyžice pretlaku
Na kapustu:
1 hlávkovú kapustu
1 lyžicu bravčovej masti
1 cibuľu nakrájanú nadrobno
2-3 lyžice pretlaku
500 g kyslej kapusty
Soľ, čierne korenie
Na zálievku:
Vodu v ktorej sme varili kapustu
1 rajčinvý pretlak
soľ a korenie
Rascu
Postup:
Na mäsovú plnku zmiešame všetky prísady a vypracujeme jednotnú hmotu.
Kapustu zbavíme hlúbu a dáme variť do osolenej vody.
Necháme chvíľu povariť a keď sa začnú oddeľovať listy, vyberieme.
Na panvici si na masti opražíme cibuľku, pridáme kyslú kapustu a ochutíme, pretlakom, soľou a koreninami.
Necháme na panvici asi 5 minút.
Kapustové listy naplníme plnkou tak, aby mäso bolo vo vnútri.
Na dno plechu s vyššími okrajmi uložíme ½ orestovanej kapusty a uložíme kapustové holúbky.
Zalejme vodou z kapusty, v ktorej sme si rozpustili aj jeden rajčinový pretlak.
Prikryjeme zvyškom kapusty a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu.
Ak nemáte doma kyslú kapustu, na dno plechu môžete uložiť uvarené kapustové listy a môžete nimi kapustu aj prikryť.
Ja som vyskúšala obe varianty a obe mali úspech.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)