Pečené zemiaky robím často, dokonca aj tie s tvrdým syrom a smotanou. Najlepšie však boli vtedy, keď som do nich pridala aj jedno celé bambino v črievku. Mali fantastickú chuť!
Potrebujeme:
1 kg zemiaková
1 Bambino v črievku
Trochu mlieka
1 lyžicu masla
Tymián korenie
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ
Postup:
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame a dáme variť tak, aby zemiaky zmäkli (nemali by byť celkom rozvarené). Zatiaľ si pripravíme omáčku. Na plameň dáme asi 100 -150 ml mlieka, a keď je horúce, pridáme bambino a strúhaný syr. Ochutíme soľou a keď sa zmes rozpustí. Zemiaky scedíme a preložíme do zapekacej misy. Zalejeme tekutou zmesou a na vrch uložíme tenké pásiky masla. Posypeme tymianom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 15-20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)