Patríte k milovníkom pizze, avšak odriekate si ju práve kvôli vysokej kalorickej hodnote? Máme pre vás skvelú nízkokalorickú verziu obľúbeného talianskeho pokrmu. Vyskúšajte pizzu z karfiolového cesta, ktorá je nenáročná na prípravu a zasýti rovnako ako originál. A čo je na tom najlepšie? Môžete si na nej pochutnať bez výčitiek svedomia.
Potrebujeme:
Cesto:
½ väčšieho karfiolu
2 vajíčka
100 g nastrúhaného syra
Oregano
Soľ
Korenie podľa chuti
Na vrch pizze:
Rajčinový základ
Mozzarellu
Šampióny
Rukolu
(pridať môžete akékoľvek ingrediencie, bez ktorých si pizzu neviete predstaviť :-))
Postup:
Rúru predhrejeme na 210 stupňov a pripravíme si karfiolové cesto. Karfiol rozdelíme na menšie časti (stromčeky), nakrájame ich nadrobno a vložíme do misky. Pridáme vajíčka, postrúhaný syr, soľ, korenie a 1,5 lyžičky oregana. Celú zmes dôkladne premiešame, aby sa jednotlivé ingrediencie spojili do homogénnej masy.
Masu dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vyformujeme do tvaru kruhu. Cesto by malo byť hrubé približne 3-4 mm (pri hrubšom ceste hrozí, že aj po upečení bude vodnaté).
Cesto pečieme 15-20 min, kým nebude mať na povrchu hnedastý nádych. Keď je cesto upečené, vytiahneme ho z rúry a pridáme prísady. Pizzu následne umiestnime do vrchnej časti rúry a dáme zapiecť na ďalších 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Zdroj obrázku: lavenderandlovage