Recept na tieto rezne som získala u kozmetičky, ktorá je zároveň aj mojou dobrou kamoškou. Okrem manikúry som si tak domov priniesla aj nápad na asi tie najlepšie kuracie rezne pod slnkom. Hlavne nie sú vysušené a chutia eňo-ňuno!
Potrebujeme:
500 g kuracieho mäsa
Soľ, korenie a hladkú múku na obaľovanie
Na cestíčko:
4-5 zemiakov
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice hladkej múky
Trochu majonézy, prípadne kyslej smotany
Soľ, čierne korenie
Olej
Postup:
Kuracie mäso si naklepme a ochutíme soľou a korením. Obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji z oboch strán, ako keď prirpavujeme klasiké rezne na prírodno.
V miske si pripravíme cesto ako na zemiakové placky. Ja pridávam aj majonézu, vy však môžete urobiť také, aké máte radi a na aké ste zvyknutí. Na panvicu s trochou oleja dáme časť cesta – ako keď dávkujeme na klasické tenké zemiakové placky. Na cesto uložíme jeden kúsok mäsa a smažíme na slabom plameni, pomaly z jednej strany. Keď je placka z jednej strany opečená, na mäso navrstvíme ďalšiu dávku cesta a opatrne otočíme. Keď sa upečiem aj z druhej strany, máme hotovo.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Božena G.