Výborné a pritom úplne jednoduché jedlo, ktoré pripravíte hravo, za pár minút. Mäsko je šťavnaté, chutné a také lahodné, že si určite pridáte dupľu. U nás je to veľmi obľúbený recept.
Potrebujeme:
1 kg bravčového karé alebo stehna nakrájaného na plátky
2 ks cibule nakrájanej nadrobno
Hladkú múku
Olej
Soľ
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Mletú rascu
Mleté čierne korenie
Mletú červenú papriku
1 lyžičku vegety
Vývar (alebo vodu, prípadne vodu v ktorej sme si rozmiešali bujón)
Na zahustenie:
Hladkú múku a vodu
Postup:
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Posypeme aj rascou a následne každý plátok mäsa obalíme v múke a sprudka opražíme na oleji v hrnci alebo hlbšej panvici. Mäso vyberieme na tanier a vo výpeku si oprážime nadrobno nakrájanú cibuľku. Na cibuľku uložíme opražené mäsko, zaleje vývarom a pridám aj vegetu. Dusíme 40-45 minút. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a do šťavy pridáme mletú papriku a zahustíme asi lyžicou hladkej múky, ktorú sme si rozmiešali vo vode. Potom mäso vrátime späť do šťavy a varíme ešte 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
Alenka G.