Výborný dezert s úplne jednoducho a pritom fantastickou náplňou z kyslej smotany. Je to však taká pochúťka, že sa oplatí vyskúšať.
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
190 g masla
3 lyžice medu
1 hrnček kr. cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky jedlej sódy
Hladkú múku – pridávame podľa potreby
Náplň:
3 hrnčeky kyslej smotany – čo najhustejšej
2 hrnčeky kr. cukru
Postup:
Vajcia preložíme do vodného kúpeľa s cukrom a ušľaháme do peny.
Med a maslo rozpustíme v inom hrnci a keď je zmes tekutá, slabým prúdom ju opatrne primiešame do nadýchanej vaječnej hmoty. Nakoniec primiešame aj sódu a zložíme z plameňa.
Do cesta pridávame postupne hladkú múku tak, aby sme vypracovali mäkké jednotné cesto. Ktoré je tvárne, flexibilné a dobre sa s ním pracuje.
Cesto rozdelíme na 4 časti a každú rozvaľkáme na plát, preložíme na papier na pečenie a pečieme na obrátenom plechu. Každý plát pečieme pri teplote 180 stupňov len pár minút, aby cesto príliš nezhnedlo.
Všetky pláty cesta necháme vychladnúť a kraje zarovnáme pomocou noža. Nepravidelné odrezky popučíme a použijeme ako posýpku na vrch zákusku.
Metličkou ušľaháme smotanu s cukrom a túto hmotu natierame striedavo medzi pláty cesta. Na vrch navrstvíme zvyšný krém a posypeme posýpkou z medového cesta. Vložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť!:-)
zdroj: coolinarika