Výborná náhrada za nezdravé langoše, ktoré mám z knihy zdravých receptov a pripravujem už roky. Tento recept robím na slano aj na slano.
Potrebujeme:
200 g ovsených vločiek
150 ml mlieka
1 vajce
Štipku soli
Postup:
Ovsené vločky zalejeme teplým mliekom a necháme napučať 15 minút. Potom pridáme ostatné prísady a dobre premiešame, aby nám vzniklo jednotné cesto. Na panvici zahrejeme 1 lyžičku oleja a navrstvíme cesto – môžeme robiť viacej malých alebo jeden veľký langoš. Keď je opečený z jednej strany, obrátime ho a opečieme aj z druhej stany.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na nepriľnavej panvici s hrubým dnom ich môžete piecť aj celkom bez oleja.
Podávame s obľúbenými prísadami – potrieme cesnakom, kyslou smotanou a posypeme syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Ľubka Š.