Červená kapusta je plná vitamínov a živín, je to však aj dokonalé príloha k sviatočnému nedeľnému obedu. Ak ju však pripravíte takto, ide o hotové umelecké dielo, ktorému sa len tak niečo nevyrovná!
Potrebujeme:
800 g červenej kapusty
2 lyžičky soli
2 ks cibule
3 lyžice kr. cukru
200 ml hovädzieho vývaru (môže byť aj zeleninový)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Trochu masti (na opraženie cibule)
1-2 lyžičky citrónovej šťavy
Zahustenie:
100 ml vody
2 lyžičky solamylu
½ lyžičku mletého čierneho korenia
Postup:
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.
Cibuľku si opražíme na troche oleja a následne pridáme kryštálový cukor. Za stáleho miešania necháme na plameni, kým cukor neskamramelizuje. Potom do zmesi pridáme kapustu a premiešame. Asi 5 minút dusíme za stáleho miešania. Zalejeme vývarom a necháme dusiť pod pokrievkou domäkka.
Potom pridáme citrónovú šťavu a zahustíme zmesou vody, solamylu a čierneho korenia. Premiešame, necháme ešte pár minút povariť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)