Výborný, krémový koláčik s jemným krémom a šťavnatým ovocím. Ochutnajte, je výborný, akurát sladký a na prípravu úplne jednoduchý!
Potrebujeme:
2,5 šálky hladkej múky
250 g masla
200 g ochuteného vanilkového tvarohu (ja som použila tvarohový dezert vanilka Pilos)
2/3 šálky práškového cukru
2 lyžičky vanilkovej arómy (alebo 2 bal. vanilkového cukru)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku prášku do pečiva
Na krém:
2 bal. vanilkového pudingu
3 šálky mlieka
4 lyžice cukru
Broskyne z konzervy
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame, ak je príliš lepivé, pridáme viac múky.
Cesto rozdelíme na polovicu, jednu zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Druhú na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto môžeme doupravovať priamo na plechu).
Cesto popicháme vidličkou a upečeueme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov po dobu 10-12 minút. Z mlieka, puding. práškov a cukru uvaríme hustý puding. Na upečené cesto navrstvíme puding a na puding uložíme polovice scedených broskýň.
Druhú polovicu cesta vyberieme z chladničky, rozvaľkáme natenko a opatrne uložíme na broskyne a uhladíme tak, aby cesto pekne kopírovalo povrch ovocia. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme ešte 40 minút. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a keď vychladne, môžeme podávať!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)