Ja tieto stehienka pripravujem už roky. Sú výborné, extra chutné a vďaka lístkovému cestu nemusíte pripravovať zložité prílohy. Ja najčastejšie podávam len s čerstvou zeleninou. Cez víkend som túto pochúťku podávala s krémovými zemiakmi ako slávnostný obed, všetkých veľmi chutilo. Ochutnajte, sú výborné!
Potrebujeme:
6 kuracích stehienok dolných
Olej na vyprážanie
Hárok lístkového cesta
Na marinádu:
4 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vegetu
Sójovú omáčku
Červenú papriku
Provensálske korenie
Na potretie:
1 vajce
Postup:
Stehienka umyjeme a osušíme papierovým obrúskom.
Olej zmiešame so sójovou omáčkou, vegetou, predtlačeným cesnakom a ďalšími koreninami. Stehienka namočíme do tejto marinády a premiešame tak, aby sa dostala na celý povrch..
Necháme marinovať aspoň 1 hodinu. Lístkové cesto narežeme na prúžky široké asi 1,5 cm.
Marinované stehienka opražíme na panvici zo všetkých strán tak, aby sa koža opiekla dozlatista, potom zložíme z plameňa a necháme chvíľu vychladnúť.
Potom obmotáme každé stehienko pásikmi lístkového cesta tak, aby sa čiastočne prekrývali. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov 30-40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)