Ak budete nabudúce chcieť teplú večeru a budete mať na ňu len 15 minút času, tento recept si dobre zapíšte. Výbornú polievku s nadýchanými knedličkami z krupice pripravíte skutočne len do štvrť hodinky!
Potrebujeme:
1-2 lyžičky masla
2 bal. mrazenej zeleniny – ja dávam zmes aj s brokolicou, ale je to na vás
Soľ a korenie (naozaj len máličko, bujón zmes skvele ochutí)
1 zeleninový bujón
Na halušky:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 vajcia
7 lyžíc detskej krupice
Pár kvapiek oleja
Štipku soli
Postup:
V hrnci rozpustíme maslo a krátko na ňom orestujeme zeleninu. Potom zalejeme vriacou vodou z rýchlovarnej kanvice a necháme variť. Po chvíľke pridáme aj bujón.
Medzitým si pripravíme halušky. Vajcia ušľaháme s trochou oleja a soli. Potom primiešame aj trošku jedlej sódy a postupne aj krupicu. Miešame, kým nezískame hustejšiu krémovú textúru.
zdroj: blogspot
Je dobré, ak cesto necháme odležať v chladničke hodinu pred prípravou, vtedy sú knedličky ešte chutnejšie, ale ja používam aj hneď. Keď zelenina zmäkne vezmeme lyžicu, namočíme do vriacej polievky a dávkujeme jednotlivé halušky priamo do viarcej polievky. Keď vyplávajú na hladinu, sú hotové – trvá to asi 3-4 minúty.
zdroj: blogspot
Blesková slepačia
Ak chcete rýchlu slepačiu polievku, najskôr dajte do vody variť kuracie drobky, po 10 minútach pridajte nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a keď zmäkne, pridajte halušky. Blesková slepačia polievka je na stole!
Môj trik na záver: Ak chcete úplne jednoduché knedličky, olej a sódu môžete pokojne vynechať a vymiešať len krupicu a vajcia. Knedličky budú hutnejšie, no aj tak budú chutiť výborne.
zdroj: muskakonyhaja